Terttu Jurvakaisen kesänäyttelyssä yhdistyvät voima, kauneus ja valo

Tervareitti 31.5.1999

Terttu Jurvakainen haluaa viestiä tauluillaan hänelle tärkeistä hiljaisuudesta ja kauneudesta.

Taiteilija Terttu Jurvakaisen taidegalleriassa vietetään kesänäyttelyn avajaisia 12. päivä kesäkuuta. Kokonaisuus on nähtävissä elokuun loppuun asti. Keskellä kesäpäivän meteliä voi tutustua galleriaan ja kokea siitä huokuva henkinen tyyneys.
Tarkoitukseni on luoda näyttelystä monipuolinen ja ehyt kokonaisuus, Terttu Jurvakainen sanoo.

Jurvakaisen töille on aina ollut ominaista vahva värienkäyttö. Nyt hän on löytänyt keltaisen.
Näyttelyn nimi on voima, kauneus, valo. Ensi kertaa keltainen on töissäni näin vahvasti esillä. Juuri keltainen kuvastaa valoa. Kauneus on elämän ulottuvuus. Voimaa on taas kauneudessa, Jurvakainen kertoo ajatuksistaan.

Mennyt talvi synnytti halun maalata valosta. Hän naurahtaakin, että pitää maalata siitä, mitä ei ole.
Jurvakainen rakastaa hiljaisuutta. Se on melkein käsin kosketeltavissa hänen galleriassaan. Seesteiset öljymaalaukset ja akvarellit, lähde ja rauhallinen musiikki ohjaavat kävijän sisäiseen hyvän olon tunteeseen.

Henkisiä virikkeitä tarjottava riittävästi

Maalaaminen ja kirjallisuus ovat taiteilijan voimavara. Hän toivoo erityisesti, että ihmiset täyttäisivät myös henkiset tarpeensa.
Ihmiset kaipaavat elämälleen painavampia ja rikkaampia sisältöjä. Pelkkä urheilu ja kevyt viihde eivät riitä, Jurvakainen sanoo.

Hän painottaa kunnan velvollisuutta tarjota riittävästi henkisiä virikkeitä. Hänen mielestään kulttuurihankkeita vastustavat ne, joille kulttuuri ei merkitse juuri mitään.
Olen huolissani lasten ja nuorten taidekasvatuksesta. Esimerkiksi aktiivinen kuvataiteen ja musiikin harrastus kehittää koko persoonallisuutta syvällisesti, painottaa Jurvakainen.

Näyttely on Jurvakaisen 22. kesänäyttely. Galleria on avoinna joka päivä 11–19. Muita taiteilijoita kesänäyttelyssä ovat Mary Jane Gregory, Eija Isojärvi, Seija Juva, Kari Juva, Seppo Kalliokoski, Kari Kärkkäinen, Kirsi Neuvonen, Taru Mäntynen, Nina Terno ja Pirkko Räntilä.